Ads Top


14 raons per fer Vaga General del 14 de novembre

14 RAONS PER FER LA VAGA GENERAL DEL 14 DE NOVEMBRE 

El 14 de novembre, a tot Europa, hi ha convocada una jornada de mobilització i lluita. En alguns països es convoca vaga: Portugal, Itàlia, Grècia, Espanya... en d’altres hi haurà manifestacions i actes de protesta. Respon a la crida per a una Jornada de Mobilització europea realitzada pel CES (Confederació Europea de Sindicats).

Des de la Coordinadora de Ampa de Nou Barris us volem convocar, a la Vaga General del 14N per combatre les polítiques d'austeritat aplicades pels governs europeus.
I us presentem 14 RAONS PER FER VAGA EL DIA 14 DE NOVEMBRE:
1. Atur desbocat: gairebé 900.000 persones sense feina a Catalunya i més de 100.000 llars sense cap ingrés.
2. Nivell de pobresa alarmant: 30% de la població catalana en risc de pobresa o exclusió social.
3. Augment de la pobresa entre els qui tenen feina. Es retallen salaris i condicions laborals i augmenta la precarietat de treballadors i treballadores públics i privats.
4. La reforma laboral del PP trenca les regles de joc en les relacions laborals: acomiadaments fàcils i barats, convenis bloquejats i prolongacions de jornada.
5. La crisi impacta de forma especial sobre les dones a nivell laboral i per les retallades en els serveis públics, a més de les polítiques regressives en matèria de gènere de l’actual Govern del PP.
6. Els i les joves no tenen futur a Catalunya. Un 53% de joves sense feina i més de 10.000 que han emigrat a l’estranger. I menys recursos per a investigació: a les persones investigadores se’ls obliga a emigrar i es prescindeix de la generació millor preparada.
7. Més retallades en educació: 6.000 llocs de treball menys i 20.000 alumnes més; augment de taxes a Universitat, FP, i increment de quotes a escoles bressol; més de 100.000 alumnes vulnerables socialment que aquest curs encara no han pogut utilitzar el menjador escolar; reducció de beques i ajuts a les famílies; reducció d’un 53% de l’aportació per alumne escolaritzat a les escoles bressol.
8. Sanitat més cara i en pitjors condicions: euro per recepta a Catalunya, re-copagament sanitari i augment del 45% de les llistes d’espera. S’acaba amb la sanitat per a tothom i s’exclou a determinats col·lectius.
9. Criminalització de les persones que reben prestacions o subsidis: retallada i enduriment de l’accés a la prestació d’atur i la Renda Mínima d’Inserció.
10. El rescat només agreujarà aquesta situació a què ens ha portat la política d’austeritat de PP i CiU i la Comissió Europea: més atur, retallada de pensions, retallada de prestacions d’atur, més pobresa, més interessos a pagar als especuladors.
11. Més desigualtats fiscals: s’apuja l’IVA i els preus dels serveis bàsics i es castiga el treball autònom, mentre s’amnistia als defraudadors i no es fan pagar impostos als especuladors financers.
12. Milers de persones que perden la vivenda i els estalvis mentre es donen diners al sistema financer, sense que paguin els responsables.
13. S’ofega la cultura amb més retallades i es mercantilitza la creativitat.
14. Es reprimeix la protesta i es posen en perill les llibertats democràtiques.

Coordinadora de Ampa Nou Barris | 9 de novembre de 2012

Cap comentari:

Amb la tecnologia de Blogger.