Ads Top


L’institut escola del Turó de Roquetes per la democràcia a l’escola pública. #LaLluitaGuanya

Empar Navarro
Professora de l’Institut Escola
Turó de Roquetes
El passat 30 de juny, durant el Claustre general de fi de curs de l’Institut Escola Turó de Roquetes, les i els docents van debatre el seu posicionament en relació al Decret de plantilles i l’eliminació de competències del Consell Escolar per l’entrada de la LOMCE.

A les instruccions pel curs 2014-15 publicades pel Departament el passat 20 de juny, el Govern Català assumeix l’aplicació de la LOMCE. Entre d’altres moltes coses, el Consell Escolar, el qual recull a tota la comunitat educativa del centre, queda relegat a un òrgan consultiu sense poder de decisió a favor de la direcció.

El decret de plantilles, en canvi, se situa en el marc legal de la LEC, i deixa també en mans de la direcció la gestió de la plantilla del centre.

Totes dues mesures derivades de la legislació vigent, LEC i LOMCE, doten de nous poders a la direcció i es perceben en contra dels valors democràtics que l’escola pública hauria de propugnar i impròpies d’un servei públic.

Per aquest motiu es van arribar als següents acords per majoria:
– El Claustre del Turó de Roquetes es manifesta en contra del Decret de Plantilles del 25 de març de 2014.
– Pel curs vinent 2014-15 aprova la creació d’una comissió d’informació sobre aquest procés de gestió de personal en contacte amb la Junta Directiva, que vetllarà pels drets dels i les treballadores del centre, com una mena de Comitè d’empresa. Els seus membres seran triats per votació.
– Se sol·licita a la Junta Directiva que mantingui les competències que el Consell Escolar tenia abans de l’entrada en vigor de la LOMCE.

Per altra banda, el director del Turó de Roquetes, al Consell Escolar del mateix 30 de juny, va manifestar la seva voluntat de respectar aquest tercer acord.

Perquè és de tots i totes, volem l’escola pública democràtica.

Empar Navarro

Professora de l’Institut Escola Turó de Roquetes
Amb la tecnologia de Blogger.