Ads Top


La samarreta groga compleix cinc anys de reivindicacions per una educació pública i de qualitat

El 14 de desembre de 2010, ara fa exactament cinc anys,es fundava 'Badalona es Mou', la plataforma badalonina de defensa de l'escola pública que va popularitzar la samarreta groga 'SOS Ensenyament públic i de qualitat'. Famílies, professors i estudiants junts en defensa de l’ensenyament públic lluïnt la samarreta groga.

La imatge que ha ocupat carrers, aules i portades de diari en els últims anys era tota una anomalia el 14 de desembre de 2010, ara fa exactament mitja dècada, quan la comunitat educativa badalonina es va aplegar a l’Institut Eugeni d’Ors de la ciutat per fundar ‘Badalona es Mou’, la plataforma que va popularitzar la samarrega ‘SOS Ensenyament públic i de qualitat’.

Les tisores encara no eren el símbol d’unes primeres retallades pressupostàries aplicades pel tripartit –amb Ernest Maragall a la conselleria– i José Ignacio Wert encara era un desconegut president de l’assessoria Inspire Consultores. Famílies i professors s’enfrontaven sovint per polèmiques –ja oblidades– com la Setmana Blanca, i a Badalona ni tan sols hi governava Xavier Garcia Albiol, sinó el socialista Jordi Serra, que va haver de lidiar amb les protestes d’aquests precursors de la ‘marea groga’ contra la retirada dels plans d’entorn –activitats extraescolars i cultural– o les primeres reduccions de professorat.

Llegiu tota la noticia
Font: "El diari de l'educació". Dilluns, 14 de desembre de 2015
Amb la tecnologia de Blogger.